Mobilt internet utomlands

Numera så får du fri roaming inom Europa/ESS-länderna. Det innebär att du kan använda mobilt internet i Spanien, Norge eller annat EU/ESS-land utan att det kostar dig något extra.

Numera så kan du använda ditt mobila internet utan extra kostnad inom EU/ESS.

Det har tyvärr lett till att flera internetoperatörer plötsligt slopat stödet för utlandsanvändning på sina mobila internet. Detta eftersom de numera inte får ta betalt, men samtidigt måste de svenska operatörerna betala till de utländska när ditt mobila internet används där. Så kalkylen är svår att få ihop på de billigare mobila internet helt enkelt.

Men som tur finns det flera internetoperatörer som fortfarande tillåter användning utomlands och du kan hitta ett par av de här nedanför. Tänk dock på att användningen utan extra kostnad endast gäller inom EU/ESS.

Utanför EU/ESS så kan det vara extremt dyrt att använda sitt mobila internet. Det finns dock undantag och det är t.ex. Telenor som låter dig använda ditt mobila internet utan extra kostnad även i Thailand och har man deras nya mobilabonnemang så kan man surfa utan extra kostnad i USA.

Om ditt mobila internet inte funkar när du är utomlands men det skall göra det så beror det ofta på att du måste slå på dataroaming eller roaming. Tänk på att slå av detta igen när du skall lämna landet så det inte är på automatiskt nästa gång du reser och då kanske till ett land där dataroaming är extremt dyrt.

OBS! Obegränsade mobila internet fungerar ej utanför Sverige av de nedan. Dubbelkolla alltid innan du beställer på operatörens hemsida vilka som fungerar då villkor ofta ändras.