Mobilt internet till dator

4G-routrar finns i två olika former, dels stationära och mobila.

En stationär påminner om en gammal router eller ett modem. Dvs det är en låda som du generellt alltid måste ha ansluten till strömmen. I lådan så sitter ditt sim kort för ditt mobila internet och ibland har du även antenner på routern som förbättrar mottagningen. Du har även möjlighet att dra en sladd från routern till datorn och därmed få maximal prestanda.

En mobil 4G-router är istället en liten puck kan man säga. Det finns ett uttag för ett simkort och det finns ett annat uttag för laddkontakten. Utöver det så innehåller pucken ett batteri som brukar räcka ett par timmar. En puck kan generellt dela internet till ungefär max 10 enheter samtidigt.

Så vad skall man välja? Vi föredrar en stationär router, detta då prestandan generellt är bättre på dessa och de har större antenner som ger bättre hastigheter. En stationär router kan alltid även kopplas ut från strömmen och tas med till fritidshuset eller liknande.

I de fall man dagligen däremot behöver ta med sitt internet så är en mobil 4G-router ett bättre val. Detta då det helt enkelt är smidigare och man kan använda den överallt eftersom den går på batteri även.

Så fundera på hur din situation ser ut och gör ett val därefter. Nedanför hittar du ett par operatörer som säljer mobilt internet med 4G-routrar. Du hittar fler på vår sida med mobilt internet.