Snabbt mobilt internet 2023

Stabilt och snabbt mobilt internet är något som de flesta vill ha och vi har mycket erfarenhet av detta. Vi har valt att dela in det i tre delar som påverkar hastighet.

Del 1 är internetoperatören du väljer. Här är det otroligt svårt att utse en vinnare då en operatör kan vara bäst på en plats och 10 meter bort är en annan vinnare istället. Så vårt bästa tips är helt enkelt att du testar dig fram. Nedanför hittar du mobila internet som kan beställas utan bindningstid.

Nästa del är din egen utrustning och här kan du göra mycket. Först och främst bör du välja en modern 4G-router. Utvecklingen går framåt något enormt för varje år och numera kan 4G-routrar ansluta sig till flera master/frekvenser samtidigt vilket ger högre hastigheter och stabilitet. Kompletterar du med en antenn och då gärna en utomhusantenn så kan du ofta få upp hastigheter rejält.

Sista delen hör ihop med första delen och det är hur många som använder masten samtidigt. Är det väldigt många så sjunker ofta hastigheterna då masten blir överbelastad. Då kan det hjälpa att ha en modern 4G-router som helt enkelt kan ansluta mot fler frekvenser/master. Sedan har du även sådant du inte kan styra över alls och det är väder bland annat.

Så skall du ha ditt mobilt bredband till gaming eller vill ha högre hastigheter så se till att skaffa en riktigt modern 4G-router och komplettera om möjligt med en bra antenn. Tänk dock att mobilt internet inte är lämpligt till all gaming. Får du till en bra 4G-uppkoppling så kan du räkna med att ping eller latens ligger runt 30-50ms som bäst är vår erfarenhet.

När det kommer till snabba mobila internet så ofta operatörer i Tres och Telias mobilnät de snabbaste och därför kan du hitta de nedan, du hittar alla operatörer på vår sida om mobilt internet.