Mobilt internet med router

Det är ofta en god idé att beställa router för mobilt internet i samband med att man köper mobilt internet du man ofta kan få den rabatterad då.

En 4G-router gör att du kan dela ditt mobila internet till flera enheter, normalt max 10 st om du köper en mobil 4G-router och betydligt fler än så om du väljer en stationär 4G-router.

Om man tänkt använda sitt mobila internet främst hemma och kanske i undantagsfall ta med det till kanske sitt fritidshus på landet när man har semester så brukar vi rekommendera en stationär 4G-router. Den har ofta samma storlek som en vanlig router eller ett modem.

En väldigt bra stationär 4G-router i skrivande stund är Huawei B535 och den brukar gå att välja hos de flesta internetoperatörer. Anledningen till man skall välja en stationär router är enligt oss att prestandan generellt är bättre och antennerna ofta större vilket även det ger högre hastigheter och en stabilare uppkoppling.

Om man däremot har ett behov av att ofta eller dagligen ha med sitt mobila internet så rekommenderar vi en mobil 4G-router. Smidigheten och möjligheten att använda den på batteridrift ger helt enkelt så otroligt mycket frihet. I skrivande stund så skulle vi säga att Huawei E5785 är en helt okej bärbar 4G-router och även denna kan väljas hos många internetoperatörer i samband med att man beställer mobilt internet.

Vi har samlat internetoperatörer som säljer mobilt internet med router här nedanför. Du kan även se vår sida med mobilt internet för fler val.